• Reddingsboot Werdon

  Redding, berging en service op het water, 24 uur per dag. Thuishaven: Sneek.

 • Varen onder alle weertypes

  Motoruitval, touw in de schroef of stuurproblemen: BEL 0515-712030 !

 • Moderne apparatuur aan boord

  Voorzien van de modernste apparatuur zoals GPS, radar, 3D sonar en marifoons.

 • SAR

  112-water.nl is 24 uur per dag oproepbaar bij elke vorm van nood of pech op het water.

 • Reddingsboot de Werdon: zeer geschikt voor praktisch alle weertypes!

In oktober 2014 is door ons de reddingsboot Werdon aangekocht.
Deze RibCraft heeft jaren gevaren op de Noordzee vanuit de haven van Scheveningen.
De scheepsnaam Werdon kent een lange geschiedenis. De letters staan voor: Wind En Regen Deren Ons Niet. Oftewel: zowel de boot als de bemanning zijn geschikt voor praktisch elk weertype.
De Werdon is een zwaar gebouwde RIB waardoor zij zeer betrouwbaar vaart, ook bij ruig weer. Door de zware bouw is de RIB niet echt een snelheidsmonster.
De maximale snelheid ligt rond de 70 km/h. Maar voor het binnenwater is dat natuurlijk al heel snel!

Reddingsboot Werdon

Boot: De Werdon is een 7 meter lange RIB van het merk RibCraft. Dit Engelse merk staat bekend om de Ribs voor professioneel gebruik. En dat is te merken als je er mee vaart. De Werdon is wat breder dan andere rib's in deze lengte. Tevens is de stuurstand voor in de boot geplaatst in plaats van achterop. Hierdoor krijg je een ruim achterdek waar zelfs liggende patiënten vervoerd kunnen worden.

Motor: De 200 pk Yamaha motor is een 6 cilinder welke ook bij hoge snelheid mooi rustig loopt. Een zeer betrouwbare kracht bij lage en hoge snelheden. Het afgelopen voorjaar heeft de motor een grondige beurt gehad waarbij alles vervangen is wat nodig is voor een betrouwbare werking.

Apparatuur: De Werdon is voorzien van alle denkbare apparatuur van het merk Garmin. De nieuwste plotter heeft zeer indrukwekkende functies. Uiteraard voorzien van GPS en radar, maar ook van de nieuwste 3D sonar. Hiermee is het mogelijk zowel horizontaal als verticaal onder water te kijken. Hierdoor is het mogelijk objecten onderwater beter terug te vinden. Om voor iedereen zichtbaar te zijn is de boot voorzien van AIS. Hiermee kunnen wij andere AIS schepen op ons scherm zien. Tevens zijn wij zichtbaar op andere AIS schermen. Een voorziening welke de veiligheid zeker ten goede komt. Om goed met de andere scheepvaart te communiceren hebben we twee nieuwe Garmin marifoons aan boord. Beide voorzien van ATIS en DSC. 

 

112-water.nl:

Zwolsmanweg 18

8606 KC  Sneek

info@112-water.nl

Spoed: 0515-712030

Info: 0515-712033           

Aanmelden 112-water nieuwsbrief